پرسش و پاسخ

با سلام و احترام خدمت تمامی مشتریان زعفران هانی

در این بخش از فروشگاه به سوالات مهم شما مشتریان و کاربران عزیز میپردازیم. میتوانید با یافتن و مطالعه سوالات مورد نظر به جواب خود برسید در صورت اینکه جواب خود را پیدا نکردید میتوانید از طریق بخش تماس سوالات خود را با ما در میان بگذارید تا این بخش نیز تکمیل تر شود.

پرسش و پاسخ زعفران هانی

آیا امکان ویرایش مشخصات کاربری و ایمیل من وجود دارد؟

شما می‏‌توانید مشخصات کاربری خود را ویرایش کنید. برای این کار باید با وارد کردن پست الکترونیکی و کلمه عبور، وارد حساب کاربری خود بشوید، سپس با کلیک روی گزینه "پروفایل من" به صفحه‏‌ای منتقل می‏‌شوید که در بخش "اطلاعات کاربر" امکان "ویرایش اطلاعات" وجود دارد.

چرا با وجود درخواست من برای تغییر رمز حساب کاربری، لینک آن برای من ایمیل نشده است؟

لطفاً ایمیل‌های اسپم(spam) خود را چک کنید. به ویژه ایمیل‌های ارسال شده به حساب‏‌های کاربری gmail گاهی spam می‌شوند. توجه داشته باشید که link تغییر رمز برای شما ارسال می‏‌شود نه خود رمز.

آیا می‌‏توانم به اطلاعات خریدهای قبلی خود دسترسی داشته باشم؟

برای دسترسی به اطلاعات خریدهای قبلی، باید با حساب کاربری خود وارد شوید، سپس روی گزینه "سفارشات من" کلیک کنید تا سوابق خرید شما نشان داده ‏شود.

آیا برای خرید از زعفران هانی، حتما باید در سایت عضو باشم؟

بله، با این که بدون وارد شدن به سایت می‏‌توانید یک کالا را به سبد خرید اضافه کنید، اما برای انجام مراحل بعدی خرید و ثبت سفارش باید با حساب کاربری خود وارد سایت شده و یا در هنگام خرید، عضویت خود را تکمیل کنید.

آیا در تمام ساعات شبانه روز می‌توانم سفارش خود را ثبت کنم؟

شما در 24 ساعت شبانه روز و 7 روز هفته می‌‏توانید سفارش خود را ثبت کنید.

از وضعیت سفارشی که ثبت کرده‏‌ام، چگونه می‌‏توانم مطلع شوم؟

از طریق کد پیگیری سفارش که بعد از خرید در اختیار شما قرار میگیرد.

می‏‌توانم سفارشم را تلفنی ثبت کنم؟

خیر، به منظور تسریع فرایند پردازش و ارسال سفارش و نیز کاهش امکان بروز خطا در ثبت سفارش، مشتریان محترم ‏باید سفارش خود را اینترنتی ثبت کنند. ولی برای خرید های با تعداد بالا میتوانند به صورت تلفنی نیز خرید کنند.

شکل های مختلف زعفران در بازار چند نوع است؟

1- سرگل ممتاز 2- پوشال معمولی 3- پوشال نگین 4- زعفران دسته

فرآورده های فرعی زعفران چیست؟

1- گرده 2- ریشه سفید 3- بوری زعفران (ریشه بین سفید و قرمز)* *بوری زعفران چیست؟ به قسمت هایی از ریشه سفید (خامه) که مقداری رنگ کلاله را به خودش جذب کرده را «بوری زعفران» می گویند. بوری معمولا هنگام تهیه سرگل ممتاز از «پوشال» به دست می آید.

چه زعفرانی را برای مصرف خانگی پیشنهاد میکنید؟ و چرا؟

زعفران دسته! همانطور که خدا آفریده است مطمئنا بهتر است و ریشه هم خاصیت خود را دارد. زعفران دسته کمتر دستکاری میشود و اگر کلاله های قرمز رنگ (ریشه) به طور کامل با آن باشد، زعفران دسته برای مصرف بهتر است. هم عطر دارد و هم رنگ. عطر زعفران در قسمت سفید دسته بیشتر است. این را بسیاری از مصرف کننده های زعفران هم تایید میکنند. علاوه بر مطلب گفته شده قیمتش هم مناسب است.

محیط مناسب نگهداری زعفران چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

زعفران باید در مکانی سرد، به دور از نور و رطوبت و در ظرفی کاملا دربسته که هوا داخل آن جریان پیدا نکند، نگهداری شود. یخچال مناسب ترین مکان برای نگهداری زعفرانی است که در یک ظرف نفوذ ناپذیر قرار دارد. ضمنان هر ماده غذایی باید در مکانی دور از دسترس حشرات و جوندگان نگهداری شود.

معیار های شما برای تعیین قیمت زعفرانی که میخواهید بخرید چیست؟

1- قیمت روز بازار 2- عیار سنجی به لحاظ ظاهری• سفیدی موجود در زعفران (خامه چسبیده به کلاله (منظور سفیدی چسبیده به ریشه)) هر چه کمتر باشد قیمت زعفران بیشتر است. • میزان رطوبت: رطوبت باعث کاهش قیمت زعفران می شود. • میزان گرده و نرمه: هر چه کمتر، بهتر • خوش رنگی و جلوه زیبا • قوی و ضعیف بودن تارهای قرمز رنگ کلاله: تارهای کلاله هر چه قوی تر باشد زعفران مرغوب تر است.

زعفران نگین چیست و چگونه تولید می شود؟

زعفران نگین نوعی پوشال بسیار مرغوب است که با ظاهری زیبا و خوش رویت، تارهای ضخیم و درشت و بدون سفیدی و گرد بسیار کم شناخته میشود. نگینی که به اصطلاح یکی از زعفران فروش ها «در کره ماه هم پیدا نمی شود» نگین سوپر یا استثانایی گفته میشود. زعفران نگین از همه گل های زعفران به استثنای گل های پلاسیده و گل هایی که مدت طولانی از بیرون آمدنشان گدشته، به دست می آید. زمان و روش جداسازی و خشک کردن زعفران در کنار کیفیت گل در مرغوبیت محصول به دست آمده، تاثیر زیادی دارد. زعفران پس از جداسازی باید بلافاصله خشک شود. چنانچه برای خشکانیدن از روش اسپانیایی، بخاری یا وسایل مشابه استفاده نماییم، باید زعفران را از داغ شدن بیش از حد و سوختگی محافظت نماییم و ضمنا در هنگام خشک کردن، نباید زعفران روی هم انباشته شود.

روش خشک کردن زعفران چیست؟

در یک اتاق خیلی گرم، زعفران را بدون انباشتگی پهن میکنیم. یک پنکه را به سقف روشن کرده تا هوای اتاق در چرخش باشد و در صورت لزوم هر بیست دقیقه یک بار زعفران را زیرو روی میکنیم. حدود دو ساعت طول میکشد که زعفران خشک شود. خشک کردن به این روش باعث میشود، کلاله (ریشه قرمز رنگ) به همان ضخامتی که برداشت شده است، باقی مانده و «زعفران نگین» بدست آید.

برای بدست آوردن زعفران نگین چه کارهایی را باید انجام داد؟

• گل زعفران را هر روز از زمین جمع آوری نموده و دقت شود در حین حمل و نقل و ترابری آسیبی نبیند، اولین شرط بدست آوردن زعفران نگین، داشتن گل های سالم است. • عمل جداسازی بلافاصله پس از برداشت گل انجام می پذیرد. دقت شود برای بدست آوردن زعفران نگین، نباید ریشه سفید رنگ (خامه) همراه کلاله ها باشد. کلاله ها باید به گونه ای جدا شود تا بدون داشتن سفیدی به هم چسبیده باشند. • در حداقل زمان ممکن: در دمای مناسب و بدون انباشتگی کلاله ها روی هم، و با یک روش مناسب زعفران بدست آمده خشک شود. کوتاه بودن زمان خشکانیدن، دما و روش اتخاذ شده برای خشک کردن زعفران، مهمترین عامل ضخیم خشک شدن کلاله زعفران و بدست آمدن زعفران نگین است.

هنگامی که میخواهید زعفران خریداری نمایید، چه آزمایش هایی را در محل کار خود انجام میدهید تا از سالم بودن آن مطمئن شوید؟

برای ما که سال ها در این زمینه کار کرده ایم، با رویت زعفران، تشخیص سلامت آن به راحتی امکان پذیر است. افراد متقلب با آگاهی از این موضوع پیش افراد خبره نمی روند. کارهای زیر را هم ممکن است بعضی انجام دهند: • مقداری روی کاغذ یا یک جای مسطح پاشیده تا مقدار نرمه و مواد خارجی اضافه شده مشخص شود. • یک یا چند رشته زعفران را مرطوب و روی یک کاغذ میکشند تا نسبت به رنگ های افزودنی مطمئن شوند. • با چشیدن، افزودنی های مزه دار مانند نمک و شکر قابل تشخیص اند. • زعفران هایی که افزودنی هایی مثل نمک و شکر داشته باشند مانند چوب کبریت سفت و شکننده می شود و با لمس کردن غیر طبیعی بودن آن مشخص و نیازی به چشیدن نیست.

اصطلاحات رایج در بازار زعفران چیست؟ برای ما توضیح می دهید؟

هوادار بودن زعفران : به زعفران های مرطوب «هوادار» می گویند. نگین استثنایی یا سوپر: به زعفران نگینی که بالا ترین کیفیت را دارد گفته می شود. زعفران شاخ بزی: سرگل ممتازی که تار های درشت (قلم درشت) و ضحیم داشته باشد به «زعفران شاخ بزی» معروف است. زعفران زار پیر: زمین زعفرانی که چندین سال است از کشت آن می گذرد و گذشت زمان باعث تراکم بیش از حد پیاز زعفران و کاهش تولید آن شده است. زعفران سربی: نوعی زعفران تقلبی است که در آن با اضافه کردن موادی باعث سنگین شدن زعفران می شوند.

در روز چه مقدار زعفران مصرف کنیم؟

در مورد مقدار دقیق آن باید نظر کارشناسان تغذیه را ببینید. مصرف کم زعفران بسیار مفید و مصرف زیاد آن خطر ناک است. در قدیم به زعفران «گل خنده» میگفتند. نکته مهمی که همه باید به آن توجه داشته باشند، تناسب مصرف مواد غذایی است. به عنوان مثال زعفران دارای طبعتی گرم و خنده آور است. ترنجبین هم سرد و نشاط آور و ملین است. برای خنثی کردن طبیعت گرم زعفران، مصرف این دو (ترنجبین و زعفران) در کنار هم خیلی مفید است. «شیر خشت» هم مثل ترنجبین سر است؛ ولی اگر با زعفران مصرف شود، انسان را پیرتر میکند!

چه توصیه هایی برای مصرف کنندگان زعفران دارید ؟

خوب ساییدن زعفران: هر چه زعفران بهتر ساییده شود، راحت تر در آب حل شده و رنگ خود را آزاد میکند. سابق که آسیاب برقی نبود، یک حبه قند در زعفران می انداختند تا به ایجاد اصطکاک باعث بهتر نرم شدن زعفران شود. آماده کردن زعفران در موقع نیاز: هر موقع نیاز به زعفران داشتند، آن را دم کنند. آماده کردن زعفران مصرفی برای چند روز، باعث کاهش کیفیت آن می شود. برگشت عطر زعفران: اگر زعفرانی که عطر آن از بین رفته را در یخچال بگذاریم، بعد از یک هفته عطر آن بر میگردد. این عمل برای برگرداندن بوی مواد معطر دیگر نظیر زیره، هل و... نیز کاربرد دارد.

درجه بندی زعفران در آزمایشگاه ها چگونه است؟

5 نوع زعفران داریم: • زعفران رشته ای بریده یا ممتاز • زعفران رشته ای درجه 1 • زعفران رشته ای درجه 2 • زعفران رشته ای درجه 3 • زعفران رشته ای درجه 4 مشخصات زعفران رشته ای بریده با سرگل ممتاز مطابقت دارد.
X